KARTOFFELRÆKKERNE
Forsiden  > Lokale nyheder > Peter Kjær er tilbage på Kruts Karport


Lokalplan 115
Indre Bys Lokaludvalg
Trafikforeningen Webersg.
Voldmestergade historie

Skovgaardsgade
Wilhelm Marstrands Gade
Eckersbergsgade
Abildgaardsgade
Webersgade
Hallinsgade

Strandvejskvarteret
Lyngbyvejskvarteret
Humleby
Olufsvej
KrusemynteHusene
Oxford Allé
Søborg Park


 



Sitemap
Print version

Login

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Sidst opdateret:
19/10 2017 09:57:14

Peter Kjær er tilbage på Kruts Karport

2. juli 2015





Engang var der kartoffelmarker og en godt skjult “kærlighedssti” langs Sortedamssøen, men så kom koleraen og efter den byggeforeningshusene. Byggeperioden var lang og planerne mangfoldige og inkluderede et forsamlingshus, der dog aldrig blev bygget. Bl.a. derfor går Wilhelm Marstrands Gade ikke ”op”, der er hul i husrækken.

Uden forsamlingshus måtte man jo så mødes på værtshusene. I mine yngre dage var det Øbro bodega, nu Bistro Ordinaire, der fungerede som “forsamlingshus” men siden kom Tænkeboxen, nu O’s til.

Som kronen på værket, kom så Kruts Karport, der siden har været samlingssted for folk med løse tungebåd og hang til filosofisk selskab: 


Vor store filosof Henning Kehler hang ud på Tænkeboxen efter stridighederne med Hakon Stangerup, der gjorde dem begge rimeligt tørstige. Så tørstige at der ikke var plads nok og så indså Henrik Kruszynski at stedet overfor havde plads til den hele redelighed og åbnede den mere rummelige Kruts Karport lige over for “boxen” og vores forsamlingshus flyttede nu over på den anden side af gaden.

Det store udvalg af whisky gjorde vist udslaget. Peter Kjær overtog efter Henrik, og sidenhen holdt Erik Andersen skansen og de 150 whiskyer på hylderne, men da Susan Hamann for to år siden købte Kruts Karport og ville lave en cocktailbar var stampublikummet ikke helt med på den idé og forsamlingshusideen forsvandt sammen med whiskyen.

Nu er Peter Kjær vendt tilbage tilbage og whiskyhylderne er fyldt op igen. Som i gamle dage er der 150 forskellige whiskysorter på programmet, der også inkluderer de irske dråber. De irske er vigtige for det var irere, der opfandt whiskeyen omkring år 800. Den oprindelige irske smager kun af malten, den er brygget på. Skott
erne begyndte senere at ryge deres whisky – og alt dette er et studie værd.

Nu var det så heldigt at Peter Kjær afholdt en whiskysmagning den 24. juni, hvor 16 lige så veloplagte som spørgelystne deltagere fik lov at smage seks meget forskellige whiskyer samtidig med, at der blev fortalt en masse om produkterne og deres historie.
Nyt for mig var, at man ikke må lade destilleret alkohol ligge ned. Spørgelysten var stor, og vi fik god besked om de mange aspekter ved de gyldne dråbers lange vej fra marken til glasset på Kruts Karport
Peter Kjær fortalte, at der kommer flere smagninger heriblandt også ølsmagninger.


Til sidst et lille hjertesuk: Hvor var rækkernes beboere? Kun en af 16 deltagere kom fra Kartoffelrækkerne. Skyldes det manglende omtale af de nye forhold på Karporten, så er der hermed rådet bod på det!

Måske har vi fået et nyt samlingssted. Velkommen til Peter Kjær og velkommen til alle jer, der vil benytte chancen for at genoplive de gamle fællesskaber.

Med venlig hilsen Ole Ørslev