150-års jubilæumsarrangement i Kartoffelrækkerne

Husejerforeningen ved Øster Farimagsgade indbyder til foredragsaften om Kultur og arkitektur i Kartoffelrækkerne ”til inspiration udenfor”

Det foregår i Unitarernes Hus, Dag Hammerskjölds Alle 30
Mandag den 26. februar 2024 kl. 19.30-21.00
Gratis entré

Program:
– Kulturhistoriker Henrik Reeh fortæller om at opleve Kartoffelrækkerne udefra
– Arkitekt Pernille Schyum Poulsen fortæller om Kartoffelrækkernes arkitektur og inspiration på nybyggeri

Henrik Reeh er ph.d. og lektor i humanistiske bystudier og moderne kultur ved Københavns Universitet. Han har aldrig boet i Kartoffelrækkerne, men de har siden barndommen påvirket hans opfattelse af København og af livet i øvrigt. Hans passion for bykultur er Henriks indgangsvinkel til Kartoffelrækkerne. Under titlen Om at opleve Kartoffelrækkerne – udefra vil Henrik vise, hvordan dette kvarter i København betyder noget for bylivet som sådan – også for folk, der ikke bor der.

Pernille Schyum Poulsen er arkitekt, bor selv i Kartoffelrækkerne og er partner i tegnestuen Vandkunsten. Her bruges Kartoffelrækkerne som inspiration og reference. Med udgangspunkt i spørgsmålet om, hvad vi kan lære af byggeforeningshusene, og hvordan vi kan forstå og nyfortolke typologien i dag, vil Pernille kort fortælle om Vandkunsten, om tegnestuens forståelse og fortolkning af byggeforeningshusene og om bl.a. et af tegnestuens projekter, som tager meget direkte afsæt i Kartoffelrækkernes skala og struktur.

Kommentarer er lukket