Gademøde 21. august 2024. Referat – og noget om gadefesten 31. august

Der var en snes deltagere til stede trods småregn og trussel om mere, men under en smuk regnbue.

1. Formand Malene (36) bød velkommen – og overlod det videre formandskab til Jesper (25).

2. Ulla (24) blev valgt til ordstyrer.

3. Jesper blev valgt til referent.

4. Dagsordenen blev godkendt.

5. Beretning fra gadeudvalget og Husejerforeningen

Jesper berettede kort om det lidet slidsomme arbejde i gadeudvalget. Årets fire møder har primært drejet sig om de trafikdæmpende foranstaltninger og ‘adoption’ af plantekasser og gadebede. Vi har klaget til kommunens affaldsafdeling over for sjælden tømning af genbrugscontainerne, og vi har opfordret gadens folk til at være søde ikke at overfylde containerne. Begge dele synes at have hjulpet noget; der har ikke været meldinger om flyvende affald i de nærmeste haver i en rum tid.

Bryan (49), gadens repræsentant i husejerforeningens bestyrelse, HØF, berettede om arbejdet dér. Et af de store emner har været risikoen for sammenbrud af elforsyningen ved udbredelse af el-bilopladning. HØFs hidtidige opfordring har været at undlade el-bilopladning fordi de eksisterende installationer næppe ville kunne klare det. Det synspunkt har HØF nu forladt, blandt andet fordi der ikke har været problemer trods tiltagende antal bilopladninger. Det er ikke lykkedes at få lavet løbende forbrugsmåling som længe planlagt, og summa summarum: lad os se hvordan det går; if it ain’t broken, don’t fix it. Bryan spørger i HØF om klar jura for hvem der i sidste ende betaler hvis en forsyningsstreng overbelastes og skal udskiftes: den pågældende streng/gadefjerdel (som vi hidtil har hørt) eller husejerforeningen.

Et andet stort emne har været Webersgades vandforsyning. Det er et stort, kompliceret og dyrt projekt som egentlig ikke vedrører os i Wiedeweltsgade, kun staklerne i Webersgade som skal have besværet og betale gildet. Webersgades opsparing til formålet suppleres af et lån optaget af HØF, men der forventes ikke nogen risiko for at Webersgade ikke betaler.

Hegnssager fylder altid på HØFs møder. Kommunen tjekker rent faktisk hegn, men fornemmelsen er at kommunen er knap så nidkær som det er oplevet tidligere; er det et rimeligt hegn, får man tilladelse.

Der er tre (!) huse i vores gade som ikke har betalt husejerforeningskontingent trods rykkere. Gør det venligst straks!

HØF diskuterer om foreningen skal gå aktivt ind i diskussionen om ensretning af Øster Søgade, og diskussionen om mulig trafikdæmpning i Webersgade kører evigt.

6. Kasserer Flemming (32) meldte at der er 29.500,- i kassen efter pænt store udgifter det seneste år til nye gadetræer, gadegrill, plantekasser og gadefest og ikke planer om meget udgiftskrævende aktiviteter i overskuelig fremtid.

7. De trafikdæmpende foranstaltninger: plantekasser og mere ‘markant’ placering af bordene. Det var ikke kun gadeudvalgets oplevelse at foranstaltningerne virker hastighedsdæmpende, og der var tilslutning til at gøre ordningen permanent, herunder at markere på asfalten hvor plantekasser, borde og grill skal flyttes tilbage til når de har været flyttet. Der var også tilslutning til når nødvendigt at udskifte til bedre kasser. Der skal bedre reflekser på kasserne. Nogle syntes at alle kasser skal beplantes ens, andre at diversiteten netop er sjov. Ingen klar konklusion; det overlades til “planteudvalget” at beslutte.

8. Valg til gadeudvalget. Det siddende gadeudvalg fortsætter gerne, men opfordrede til at nye melder sig under fanerne; det var der dog ingen der gjorde på mødet, men man skal ikke holde sig tilbage! Udvalget blev pålagt fremover at være bedre til at annoncere kommende møder og at gøre opmærksom på at de er åbne, herunder ved at annoncere dem som begivenhed på facebook.

9. Dato for næste store fejedag: første søndag i oktober = 6. oktober. Meld meget gerne til en fra gadeudvalget om opgaver som bør klares på dagen!

10. Eventuelt – ikke noget.

Og så takkede ordstyrer Ulla for god ro og orden og formand Malene istemte 🙂

Derefter diskuterede vi gadefesten 31. august. Mette (10) stiller sig i spidsen for at udarbejde dagens program og eventuelle tema. Stor tak til Mette!! To, muligvis tre huse åbner dørene for tour de chambre, heraf et i Webersgade. Ann (25) køber flødeboller til flødebollekastemaskinen – og alle leverer gode retter til fællesbordet, men muligvis underlagt et tema som Mette vil annoncere.

Og således sluttede et ganske hyggeligt og konstruktivt møde.

Kommende datoer – skriv ind i kalenderen NU:
Lørdag den 31. august, gadefest
Søndag den 6. oktober, store fejedag

Og gadeudvalget består af Malene (36), Flemming (32), Bryan (49), Jesper (25), Signe (5), Lars (17), Mikala (35) og Christian (41).

Kommentarer er lukket