Korrekt sortering af plast

Det er skønt at se, at så mange benytter sig af muligheden for at sende deres plastaffald til genbrug. Meget af det affald vi smider ud, kan bruges igen og derfor gælder det også om at sortere og aflevere det rigtigt. Disse plastgenstande kan blandt andet genbruges: flasker, (skyllede og rengjorte) beholdere og dunke fra flydende rengørings- og vaskemidler, ren plastmateriale og bakker fra fx frugt og grønt, tomme cd-hylstre, madkasser og plastbeholdere til opbevaring af mad, legetøj etc.

Men vidste du, at grunden til at plastcontainerne er låst af er for at få os til at tage vores smådele af genbrugsplast op af plastikposen og putte det i containeren særskilt?

Det kan virke lidt besværligt, men det er nu engang sådan at de ikke kan håndtere vores plastaffald, hvis de modtager det i en pose. Sorteringsmaskinerne vil automatisk frasortere lukkede poser indeholdende plastik, og det er jo ærgerligt at vide, når nu vores intention var, at det skulle gå til genbrug.

Både blød og hård plast kan afleveres i de beholdere, der er opstillet for enden af gaden neden ved Øster Farimagsgade – undtagen Høyensgade. Containerne tømmes hver mandag.

Få overblik over kvarterets andre sorteringsmuligheder på https://kartoffelraekkerne.dk/praktiske-oplysninger/renovation/

Kategorien ”Lokale nyheder” vil løbende skrive om begivenheder fra hele vores lokalområde i Østervold kvarter. Har du en god historie, er du mere end velkommen til at tippe os på kontakt@kartoffelraekkerne.dk

Kommentarer er lukket