Tak for en hyggelig lystændingsfest forleden. Dejligt at så mange mødte op i mørket. Der var flere som spurgte om opskriften på den hvide glögg (meget smigrende). Her er den:
Behøvs til 1 flaske vin:
- Sukkerlage af 3/4 dl sukker og 1 dl vand
- 2 spk meget tynde strimler skal af økologisk appelsin
- evt lidt meget finthakket pomeransskal
- 1 flaske hvidvin
- 2 dl hvid portvin
- 2 dl vodka
- en god slat cognac
- 1 tsk kardemommefrø, groft kværnet
- 1 stang kanel
- 1 stjerneanis
- 50 g rosiner, 50 g mandler, evt færdige mandelsplitter
Sæt rosinerne i blød i portvinen natten over. Stik kanelstangen ned i rosinerne og smid også stjerneanis’en og de knuste kardemommefrø ned i suppen.
Hæld kogende vand på mandlerne, smut dem og skær dem i splitter – hvis ikke du kan få dem færdigsplittede.
Kog sukker og vand til sukkerlage. Lad det koge 2 minutter uden låg.
Vask appelsinen og skær den alleryderste skal i tyndest mulige strimler. Eller lettere: brug et strimlejern.
Bland hele molevitten sammen, og varm op til lidt under kogepunktet. Lad det ikke koge!
Hæld mandelsplitterne i, og drik.
Behøvs til lystændingsfesten og en min. 10-liters gryde:
- Sukkerlage af 7-8 dl sukker og 10 dl vand
- Godt med fintstrimlel appelsinskal – sådan cirka af fire appelsiner
- En fintfintskåret syltet pomeransskal
- 2 trelitersboxe hvidvin eller 8 flasker
- 1 flaske vodka
- 1 flaske hvid portvin
- en ordentlig sjat cognac hvis det lige står på hylden
- 500 g rosiner
- 250 g mandel(splitter)
- 2-3-4 stjerneanis
- frøene af 12-15 kardemommekapsler, groft kværnet
- 3-4 stænger kanel
God fornøjelse!
Jesper