Lystændingsglögg

Tak for en hyggelig lystændingsfest forleden. Dejligt at så mange mødte op i mørket. Der var flere som spurgte om opskriften på den hvide glögg (meget smigrende). Her er den:

Behøvs til 1 flaske vin:

  • Sukkerlage af 3/4 dl sukker og 1 dl vand
  • 2 spk meget tynde strimler skal af økologisk appelsin
  • evt lidt meget finthakket pomeransskal
  • 1 flaske hvidvin
  • 2 dl hvid portvin
  • 2 dl vodka
  • en god slat cognac
  • 1 tsk kardemommefrø, groft kværnet
  • 1 stang kanel
  • 1 stjerneanis
  • 50 g rosiner, 50 g mandler, evt færdige mandelsplitter

Sæt rosinerne i blød i portvinen natten over. Stik kanelstangen ned i rosinerne og smid også stjerneanis’en og de knuste kardemommefrø ned i suppen.

Hæld kogende vand på mandlerne, smut dem og skær dem i splitter – hvis ikke du kan få dem færdigsplittede.

Kog sukker og vand til sukkerlage. Lad det koge 2 minutter uden låg.

Vask appelsinen og skær den alleryderste skal i tyndest mulige strimler. Eller lettere: brug et strimlejern.

Bland hele molevitten sammen, og varm op til lidt under kogepunktet. Lad det ikke koge!

Hæld mandelsplitterne i, og drik.

Behøvs til lystændingsfesten og en min. 10-liters gryde:

  • Sukkerlage af 7-8 dl sukker og 10 dl vand
  • Godt med fintstrimlel appelsinskal – sådan cirka af fire appelsiner
  • En fintfintskåret syltet pomeransskal
  • 2 trelitersboxe hvidvin eller 8 flasker
  • 1 flaske vodka
  • 1 flaske hvid portvin
  • en ordentlig sjat cognac hvis det lige står på hylden
  • 500 g rosiner
  • 250 g mandel(splitter)
  • 2-3-4 stjerneanis
  • frøene af 12-15 kardemommekapsler, groft kværnet
  • 3-4 stænger kanel

God fornøjelse!
Jesper

Kommentarer er lukket