Nyhedsbrev: August 2017

Brandsikring
I juni havde vi ved ‘hændeligt uheld’, der gav en mindre forskrækkelse, da røgalarmen gik søndag den 11. juni kl. 03.30 om natten: Der var tæt røg især på 2. og 3. sal. Røget var udviklet udfra gangen i stueetagen, hvor der var gået ild i nogle havepuder, som havde ligget og ulmet.

Alt kom vældig hurtigt under kontrol, og der skete ingen personskader, og der var blot nogle små brandmærker i linoliumsgulvet efterfølgende, som allerede er repareret.

Og, vi blev berømmet af brandvæsen og politi, som sagde, at her var handlet hurtigt, effektivt og fornuftigt.

Men samtidig blev vi gjort opmærksom på, at trappegangen er en ‘brandfælde’ i vore kartoffelrækkehuse, og virker som en ‘skorsten’, dersom ilden var udviklet og havde taget fat i overtøj og sko og træværket.

Der er ikke per se nogen ‘brandtrappe’ eller ‘bagtrappe,’ som man kan komme ud af på 3. og 2. sal. Efterfølgende tog vi kontakt til Falck, og fik installeret redningsstiger på 3. og 2. sal samt brandtove.

Det er også muligt, at få opsat en stige, der udefra ser ud som et nedløbsrør, der kan udfoldes fra 3. og 2. sal og være låst fra stuetagen, så den ikke kan benyttes af ‘ubudne gæster’,

Der findes forskellige løsninger for at brandsikre huset; det vigtigste er røgalarmer, men vi har også valgt rebstiger og tove.

Mange hilsener Karin Anna i nr. 38

Se fx:

Falck: http://webshop.falck.com/teknik/redningsstige
Coop: https://shopping.coop.dk/vare/housegard-brandstige-4,5-meter/7320896050099

En tilføjelse til den vigtige bemærkning om brandalarmer:

I gadebrevet fra februar 2013:
Det er muligt at købe røgalarmer, der kan montares på hver etage og som står i trådløs forbindelse med hinanden. Når den ene går i gang, så aktiveres alle de andre. De hedder «ensonordic» og koster 118 kr. pr. stk. Og få hos www.homeshop.dk (Trælast og Byggemarked)

Vi har installeret vi vores hus i alle 5 etager.

Venligste hilsener Kirsten og Ole (22)

Kommentarer er lukket