Arkitektens tegninger

Arkitekten Henrik Steffens Sibbern tegnede bl.a. husene i Voldmestergade. I bogen “Nye Tider, Historicisme i København” af Ida Haugsted gengives tegningerne fra 1875, som stammer fra Kunstakademiets Bibliotek.

Fra bogens forord:
“Det var den dynamiske periode, hvor alting syntes at gro og være i vækst, hvor København undergik en radikal forandring, vi selv i dag med nutidens store omskiftelighed kan have vanskeligt ved at forestille os.

Da fæstningsbyen lod voldene falde, ekspanderede byen med forrygende hast. Livet blev moderne og der blev behov for nye bygningstyper som gas- og vandværker, fabrikker, hospitaler, stationer, stormagasiner, teatre, underholdningspaladser og banker. Man opførte skoler, kirker og – ikke mindst – boliger som aldrig før.

Fra det lille lukkede samfund åbnede byen sig og tog mod inspirationer fra den store verden. Metropolerne Paris og London blev normgivende og det førte nye livsmønstre med sig – og hertil kom en ny arkitektonisk iscenesættelse af byen. På den bare mark skød nye bydele op, brokvartererne, og i den indre by rejste sig nye monumentale bygninger i en mangfoldighed af stilarter.”

Se mere på Saxo.com

 

 

Kommentarer er lukket